Gå til innholdet
Søk
Meny & søk
Logg inn

Whyzo – litt om hvem og hvorfor?

I forbindelse med at Whyzo har fått ny daglig leder i Gøril Gjøystdal har vi gjort et intervju hvor Gøril drøfter egen rolle og veien videre.  

Kan du først si litt om deg selv, Gøril? 

Jeg pleier å si at jeg er lærer i bunn. Det er liksom grunnmuren i alt jeg gjør. Ti år i ungdomsskolen og videregående har gjort meg nerdete opptatt av læring og elevens utvikling. Så har jeg jobbet flere år som kommunikasjonsrådgiver og leder, men aldri helt forlatt pedagogikkens verden. Det er der hjertet ligger. Nå er jeg teamleder i Kreasjon og daglig leder i Whyzo, god kombinasjon der jeg virkelig får brukt all kompetanse jeg har og vridd hjernen skikkelig daglig. 

Hva gjør at du ble daglig leder for Whyzo? 

Whyzo har vært en del av Kreasjon siden jeg begynte der, og jeg har sett at det har vært en spennende plattform med stort potensiale. Da det ble tydelig at plattformen skulle skilles ut som egen organisasjon så var jeg kjapt ute med å si at jeg hadde veldig lyst til å ta del i det. Forhåpentligvis hadde jeg gjort noe riktig som gjorde at jeg endte opp med denne hatten. Jeg tror det har noe med at jeg har en stor dose pågangsmot og at jeg tenker litt utafor boksen, samtidig som jeg er opptatt av realisme og gjennomføring. Kombinasjonen av å tenke kort og langt samtidig er noe av det som gjør en jobb ordentlig morsom. Og så har jeg en brennende tro på at vi mennesker har et stort potensiale som skolen kan få frem med gode elevaktiviteter, sånt gjør meg glad å tenke på.  

Hvem er Whyzo laget for, og hva er gevinsten? 

Whyzo er laget for folk i skolen. Du finner massevis av knallgode (i all beskjedenhet) læringsopplegg innenfor ulike fag og temaer. Det er egentlig litt tosidig det der, det er både for å gjøre hverdagen for lærere enklere, og selvfølgelig for å bidra til enda flere gode elevaktiviteter. Delingskultur er egentlig stikkordet for ideen bak det å tilgjengeliggjøre massevis av læringsopplegg på whyzo.no. Hvorfor skal alle sitte for seg selv å finne opp kruttet når vi kan gjøre det på en enklere måte? Selv har jeg vokst opp med lærere i familien, vært lærer selv i mange år, og har en enorm respekt for læreryrket. Og jeg veit godt hvor mye innsats som ligger bak det å planlegge læringsøktene. Min inspirasjon her er mamma som jobba som lærer i alle år, hun brukte utallige kvelder og helger på å lage gode, kreative og skapende læringsopplegg der elevene sto i sentrum. Den tenkemåten tar jeg alltid med meg inn i jobben, og selv om vi har fått en rekke digitale verktøy som gir en ekstra dimensjon inn i læringen, så er det menneskene i skolen som er min drivkraft. 

Hvilke mennesker står bak Whyzo i dag? 

En veldig fin gjeng pedagoger. Vi er en liten gruppe med seks lærere, veldig ulike, men alle over snittet opptatt av gode læringsopplevelser og mestring. Vi eier nå hver vår bit av Whyzo. Det at vi er ulike, både i fagbakgrunn og at vi kommer fra både småtrinn, mellomtrinn og ungdomstrinn gjør at vi alle har ulike styrker vi tar med oss inn. Det jeg liker aller best med denne gjengen er at ingen sitter på egen tue og skjermer om sine ting. Vi deler og hjelper hverandre og tør å spørre hverandre om hjelp. Sånt blir det gode resultater av! 

Kan du gi en kort status for Whyzo? 

Whyzo har pr. i dag fått flere tusen nye medlemmer i løpet av bare få uker. Det er utrolig morsomt. Nå er plattformen gratis og åpen for alle som ønsker seg gode læringsopplegg. I tillegg har vi fått mange nye Whybassadorer -undringsambassadører de siste ukene. Det er folk som engasjerer seg litt ekstra og verver nye medlemmer. De får en sånn stilig t-skjorte. 

Hva er målsettingen for Whyzo det neste åre? (eller 2 år?) 

De neste månedene skal vi bygge Whyzo 2.0. Det vil si en langt mer dynamisk plattform der lærerne selv kan velge mål, kriterier og aktiviteter for elevene. Denne skal bygge på Whyzo som vi kjenner den nå, men være enda mer brukervennlig og forenkle planlegging og vurderingsarbeidet i læringsprosessen i langt større grad enn den gjør i dag. Vi drømmer stort, men trenger også partnere på laget i denne prosessen. Om et år har vi den nye løsningen på plass, og planlegger for neste steg som er utenfor Norges grenser. Det blir garantert ingen enkel reise, men vi putter alle pengene våre på at den blir både morsom og veldig lærerik. Er det noe vi liker så er det jo nettopp å lære nye ting! 

Nysgjerrig på Whyzo? Du finner 150 gratis læringsopplegg på siden vår, tverrfaglige og temabaserte.

Hva er Whyzo?

Med Whyzo får lærerne gode lærerveiledninger med utfyllende beskrivelser, ressurser og illustrasjoner. Gjennom skaping og utforsking gjør elevene individuelle læringsreiser. Whyzo er et praksisstøttende læremiddel laget av:

Følg oss idag!

© Whyzo 2020 | Personvernerklæring